Skip to main content

Motorrijbewijs

Motorrijbewijs halen

Wil je graag je autorijbewijs B, motorrijbewijs A, brommerrijbewijs AM en/of aanhanger rijbewijs BE halen? Je haalt het goedkoop bij Rijschool KEN-TE-KEN!

Motorrijschool regio Tilburg

Je begint met de basisvaardigheden van de bediening en hoe je je veilig door het verkeer kunt bewegen. Deze basisvaardiheden ga je dan zelfstandig in steeds moeilijkere situaties toepassen.

Het motorrijbewijs bestaat uit 3 delen 

 • Deel 1 AVB: Voertuigbeheersing (12 bijzondere verrichtingen). Dit is het examen bijzondere verrichtingen. In totaal moet je 12 bijz. verrichtingen beheersen. De uitslag van dit examen is 1 jaar geldig. Je kunt dit examen afleggen zonder theorie certificaat. Het bezit van een autorijbewijs is voldoende.
 • Deel 2 AVD: Verkeersdeelname (traject voor het leren rijden in het verkeer) Dit examen mag je pas afleggen als je geslaagd bent voor de theorie en het examen AVB.
 • Theorie certificaat motor. Dit moet je in je bezit hebben voor het examen verkeersdeelneming. Heb je nog geen autorijbewijs dan moet je dit certificaat halen voordat je met je motorrijbewijs start. Je mag vanaf 17 jaar theorie halen. Het certificaat is 1,5 jaar geldig.
motorrijbewijs-tilburg-7eb9253a Motorrijbewijs | KEN-TE-KEN

Motorrijles

In de rijopleiding besteedt Rijschool Ken-te-ken speciaal aandacht aan de kwetsbaarheid als verkeer deelnemer. Allereerst leer je de motor te besturen en beheersen. Daarna leer je je op de motor veilig door het verkeer te bewegen, met extra aandacht voor de aspecten die bij het motorrijden belangrijk zijn (zoals zichtbaarheid) en voertuig-specifiek verkeersinzicht. Je zult gevolgd worden door een volgmotor. Deze laat je de rij-lijnen, plaats op de weg etc. goed zien.

Kwaliteit:

 • Vaste instructeur
 • Rijlessen in overleg
 • Altijd motorrijles op dezelfde motor
 • Hoog slagingspercentage
 • Ook vervolglessen mogelilijk

Motorkleding

Over de aanschaf van kleding helmen en handschoenen hoef je je geen zorgen te maken, want die heeft de rijschool in alle maten voor je klaar liggen. Communicatie geschiedt door middel van storingsvrije portofoons met een privé frequentie, zodat je geen last hebt van anderen. Anders dan bij de autorijles, waar je thuis opgehaald wordt, vertrekken we voor de motorrijles vanuit de rijschool zelf.
Benieuwd naar het motorrijden?
ken-te-ken-1579d19a Motorrijbewijs | KEN-TE-KEN
motor-rijbewijs-halen-36ee38b6 Motorrijbewijs | KEN-TE-KEN

Regelgeving voor het motorrijbewijs? Code 80

De leeftijd om examen te doen voor de zware categorie A is verlaagd naar 21 jaar. Wanneer je het rijbewijs haalt voor je 24e dan krijg je op je rijvewijs een code. Code 80. Deze vervalt 2 jaar na behalen A rijbewijs of als je eerder 24 wordt. Je mag vanaf dat moment een zware motor rijden. Opnieuw examen doen is niet nodig. Wel moet je bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen.

Met een code 80 rijbewijs mag je rijden op:

 • Lichte motor A1
 • Middelzware motor A2
 • 3 wielig motorrijtuig
 • Hoog slagingspercentage
 • Ook vervolglessen mogelilijk

Najaar- en winterperiode

In het najaars- en winterseizoen kun je ook prima lessen volgen. Het is zelfs een uitstekend leermoment omdat je dan onder alle omstandigheden leert rijden. Het spreekt voor zich dat wanneer de weeromstandigheden het niet toelaten we niet de weg op gaan met de motor. Jouw veiligheid gaat boven alles! Veel mensen starten in deze periode met het volgen van rijlessen zodat ze dan bij de eerste zonnestralen zelf op de motor kunnen stappen!
pexels-photo-207171-8acebb72 Motorrijbewijs | KEN-TE-KEN

Rijlespakketten

Snelle leerling

1631

14 lessen van 90 min.
Inclusief 1x Avb examen
Inclusief 1x Avd examen
Gemiddeld

1971

18 lessen van 90 min.
Inclusief 1x Avb examen
Inclusief 1x Avd examen
Geen ervaring

2309

22 lessen van 90 min.
Inclusief 1x Avb examen
Inclusief 1x Avd examen
Losse lessen

85

€ 85,- per 90 min.
€ 127,- Avb examen
€ 270,- Avd examen
Try out pakket

1190

9 lessen van 90 min.
Inclusief 1x Avb examen
Inclusief 1x Avd examen

De pakketten zijn NIET onderling te gebruiken.

Prijswijzigingen voorbehouden

Heb je meer lessen nodig dan er in het pakket zitten, boek je losse lessen bij. Heb je minder lessen nodig dan dat er in het pakket zitten, dan krijg je de overgebleven lessen teugbetaald.

 
What do you want to do ?
New mail