KEN-TE-KEN

Blogberichten

2toDrive

IMG_3496bfree

De laatste tijd komen er steeds meer vragen over het begeleid rijden. Gaat dit door? Wanneer mag je dan beginnen? Wie mogen er mee als begeleider? Moet je dan aan bepaalde eisen voldoen? Is het goed als mijn oudere broer de vaste begeleider is? Kan ik dan in het weekend Bobben? En meer van dit soort vragen.

Hieronder volgt een stuk tekst wat een heleboel vragen zal beantwoorden. Na dit gelezen te hebben hoop ik dat een aantal zaken iets duidelijker worden. De grote motivatie om dit 2toDrive in te gaan voeren is, dat er verkeersdoden mee te voorkomen kunnen zijn. Jongeren zullen onder invloed van het commentaar van bijvoorbeeld hun ouders, zich netter blijven gedragen. De begeleider moet in principe de taak van de rij-instructeur na het examen voortzetten. Deze maatregel is inmiddels definitief ingevoerd.

Rijbewijs

'2todrive' houdt in dat jongeren die op of na de invoering van de proef (uiterlijk in deze zomer) 17 jaar worden, hun rijbewijs mogen halen voor de personenauto (rijbewijs B). Daarna mogen zij tot hun 18e verjaardag onder begeleiding van een ervaren bestuurder de eerste rijervaring opdoen. Het examen dat ze afleggen is exact hetzelfde, als dat 18-jarigen af moet leggen. Alle eisen zijn uiteraard hetzelfde.
De kern van '2toDrive' is dat jongeren na het volgen van een professionele rijopleiding en het afleggen van de benodigde examens worden begeleid bij het opdoen van hun eerste rijervaring. Iedereen die minimaal tien jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs B, mag coachen.

Begeleider

Coaches mogen in het verleden niet strafrechtelijk zijn veroordeeld voor een verkeersovertreding. En niet eerder naar een educatieve maatregel van het CBR zijn gestuurd door Justitie. Ook mag de coach niet onder invloed van alcohol of drugs zijn tijdens het rijden. Dat betekent dus dat de jonge nieuwe bestuurder niet als BOB kan functioneren. De begeleider zal net zo goed nuchter moeten zijn.
Positieve ervaringen in het buitenland laten zien dat '2todrive'werkt, zo meldt het ministerie. Proeven in Duitsland tonen aan dat jongeren 30 procent minder ongevallen en 20 procent minder overtredingen zouden veroorzaken.

Verjaardag

Het praktijkexamen voor het rijbewijs B kan vanaf de 17e verjaardag worden afgelegd. Het experiment heeft uitgewezen dat jongeren die tot hun 18e verjaardag zijn gecoacht in de auto, inderdaad minder ongevallen en overtredingen veroorzaken.

Binnen no-time je rijbewijs hebben?

Kom dan naar Rijschool KEN-TE-KEN in Biest-Houtakker! Bij ons haal je tegen een scherp tarief je rijbewijs. Wij rijden door heel regio Tilburg en gemeente Hilvarenbeek

Rijschool KEN-TE-KEN

Kom naar Rijschool KEN-TE-KEN in Biest-Houtakker! Bij ons haal je tegen een scherp tarief je rijbewijs. Wij rijden ook door heel regio Tilburg.

Contact

  • Rijschool KEN-TE-KEN
  • Biestsestraat 111
  • 5084 HT Biest-Houtakker
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Op afspraak

Extra

Copyright © ken-te-ken.nl
Website gerealiseerd door: 
Van Laarhoven Websites